News

DELTA Akustik har på 2 uger gjort 50 klogere på støj og akustik

Den 7. juni bød Akustik og SenseLab velkommen til DTU-studerende fra kurset Environmental Acoustics til en dag hos DELTA i Hørsholm. Her blev de studerende blandt andet klogere på støjgene, sensoriske test, vindmøllestøj og eksterne støjberegninger. Dagen bød også på et besøg i lytterummet hos SenseLab og en øvelse i at designe eget russervindue.

Specialist i bygningsakustik hos DELTA Akustik, Mads Bolberg var den 12. og 13. juni i HUSET i Middelfart som underviser i kurset “Lyd”. Kurset udbydes af Molio (tidl. Byggecentrum og bips) og er en del af Molios bygningsfysikuddannelse. De 20 kursister, som kom fra en bred vifte af byggeriets aktører, dykkede ned i bygningsakustikken gennem øvelser og undervisning. Kursisterne fik indblik i lydabsorption, lydisolation, trinlyd og lovkrav i byggeriet. Endvidere fik de mulighed for at måle efterklangstid med en omnidirektionel højttaler og moderne lydtrykanalysator.


Kilde: Molio

I dagene 13.-15. juni deltog kursister i undervisning i Hørsholm om industristøj og trafikstøj. Der var både kommunefolk og rådgivende ingeniører, og de blev ført gennem alle akustikkens mysterier: Fra molekylebevægelser i luften foran ørets trommehinde via komplicerede regneregler og målemetoder til rapportering og myndighedsbehandling. Der blev lavet øvelserne med in situ-målinger i virkelighedstro omgivelser med trafikstøj fra nærliggende vej og støj fra tagventilatorer. Kursisterne skulle foretage målinger med eget udstyr af støjen fra vores medbragte “støjkilde”-højttaler, og målingerne blev samlet og gennemgået med kursisterne næste dag.
Per Finne, Claus Backalarz og Jens Elgaard Laursen stod for undervisningen i egenskab af Miljøstyrelsens Referencelaboratorium for Støjmålinger, som varetages af DELTA.

Læs mere om Referencelaboratoriet her: https://referencelaboratoriet.dk/

Læs mere om DTU’s akustikuddannelse her: http://www.dtu.dk/english/Education/msc/Programmes/engineering_acoustics

Læs mere om Molio’s kursus “Lyd” her: https://molio.dk/kurser/kursuskategorier/handling/vis/produkter/produkt/lyd/

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!